tyst vart det här!

 

men idag har jag mekat lite..
tyst vart det i avgassystemet!

men jag vart lite less på allt.. det har varit barnvecka.. upptaget i garaget och sen vart jag trött..

tvingade iväg mig idag.. såpass att jag glömde ta min medicin i morse.. men hade huvet med mig så jag kände av det o gick hem för att ta den då..
passa på med tidig lunch o sen ösregnade det på väg upp igen med cykel..

en av anledningarna till att det känns jobbigt att ta sig iväg är att garaget är inte bara mitt.. så det finns ingen chans att lägga saker så man vet vart dom är.. har allt på golvet och i flera bananlådor och det börjar bli jobbigt.. samt att är jag borta en vecka minns jag inte från början vad det är i lådorna utan jag måste titta igenom alla för att återfå minnet 🙂

sen är det då andra som arbetar där och när jag kom nu såg det ut såhär…

lite tråkigt när man måste börja med att städa och då jag själv städar under tiden jag jobbar.. för att jag ogillar smuts.. skall ev ha möte nu snart och kolla upp hur saker skall skötas, är dålig på att deltaga i sånt här.. vill lära mig och inte falla tillbaka på att jag bara rymmer.. så det kan ju bli något bra av det 🙂
Gillar dom jag umgås med här!

men jag är less som sagt i allmänhet… har inte tid/ork att meka nu.. det skulle varit klart nu såpass att det går att köra i sommar..

nu vart det mer istället att laga.. 🙁

som sagt planen för dagen var avgassystemet.. på min röda är det helt kasst! förutom ”katten” då, den sparar jag o kastar resten..
lossade detta då på den svarta och till att börja med var upphängnings ”kuddarna” udda haha tänkte skriva kassa.. men dom var fiffigt lagade.. inser nu att jag borde fotat dom haha
ett varv med silvertejp och sen 3 buntband… 🙂 fyllde sin funktion att hålla uppe men sen var det kanske lite väl stumt..

kom då på att det var midsommarafton o hur lätt är det att köpa saker då så jag siktade på att använda det jag hade…

denna bilden får visa hur många ställen som var sönder…

 

längst fram mot downpipe, hade jag tänkt efter så har Jesper på ”BMS” nya såna här.. dumt att göra som jag att försöka svetsa till nåt som skall bli tätt.. men nu hade jag inte tänkt efter utan fick slita..

Nu var jag så skitig om händerna att jag orkade inte fokusera på kameran.. ser att bilderna vart suddiga, men resultatet vart väl inte helt hundra.. hade inte slip-utrustning för denna grej.. dremle var för klen för migsvets.. och vinkelslipen för stor.. lutade mig på att ”firegum” skulle täta 😉 föregående mekare hade förlitat sig helt på detta haha allt var inkletat i detta.. (det vart rätt bra sen)

 

lägger in en bild på dagens hjälte… hade aldrig klarat mig utan denna.. köpt av morbror Bengt nån gång på slutet av 80-talet 🙂

 

Annas var det såna här skarvar som dom missat att svetsa riktigt.. vet inte om dom haft pinnsvets kanske..

 

Slutsumman var att magkänslan sa att det inte är värt att lägga ner för många timmar på detta.. det visade sig sen att det inte passar helt hundra på något sätt.. som att dom tagit rören från en annan bil o ”våldat” ihop det genom att kapa o böja.. nu vart det himla tyst iaf. men hur länge? lär väl rosta upp i vinter..

fixade även blinkers återföringen eller vad man kallar den.. det tog 2min, eller skulle tagit.. om jag inte tagit fel först.. fick tag i den som var till 205 ratten…
men sen vart det rätt o va skönt det är! har kört 50% med blinker på sen jag startade upp den..

Sen första provturen kände jag att bilen är väldigt spårkänslig..  pratade med en kompis igår och han pratade om hjulinställning..  men då den hängde i luften idag kände jag lite på hjulen.. då verkar det vara glapp i styrväxeln…vart less då det hade vari betydligt enklare att göra detta när motorn är ur..

men då jag backar ur garaget så är det en liten ”klack” som håller ena dörrhalvan som sticker upp tro fasen att avgassystemet fastnade där, då det inte gick att få upp som det skulle hänger det ner lite.. vart skiträdd att allt gick loss då.. men det verkar klarat sig..

däremot började det braka o skramla.. tror att det är styrväxeln men fattar inte varför det kom nu.. om det var att jag ”ruckade” på den.. körde sen o kör jag rakt fram så går den tyst men sakta o svänger så knakar det…

 

körde sen o fyllde på olja för att ta en tur till Långsele o hem igen..
känns som att den inte går lika fort när det är tyst 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *