RSS
 

Archive for the ‘nya delar’ Category

Voltmeter…

17 jul

Monterat in en voltmeter nu för att se om den laddar eller ej.. Skönt ha lite koll om det är stunder det försvinner eller har med varvtalet att göra..

 

Laddnings styrning..

07 jul

Heter det inte egentligen 😉
Men det är lite vad det gör…

Sätter ett extra batteri i skuffen endast för stereo.. Denna låda styr så att startbatteriet laddas först.. sen när det är fullt styr det över till att ladda batteriet bak..

Sen detta har vi inte haft strul med att bilen inte går igång.. har haft lite koll med att hålla höga varv ibland med sen…

 

Lite nya delar

11 jun

Fick beställt lite saker..

Ny tändspole så är lite mer inom tändning klart.. bara brytare o sånt kvar..

Ny tankamatur.. vart less på att inte veta hur mycket soppa vi har. Nu visar den iaf inte bara tomt.. men det vart inte helt hundra.. återstår att kolla själva mätaren senare..

 

En ny flagga!

10 jun

Beställde en USA-flagga för att Sally skulle känna sig mer hemma 😉

 
 

Nya tag med stereo..

05 jun

Eftersom steron viner så måste vi testa nåt… En av oss ville inte ha en synlig stereo.. och vi spelar helst via Spotify.. så vi hittade en liten omvandlare från bluetooth till ljud.. och denna sätter man på ljud in..

Med en tunn styrkabel slår man på alltihop med relä.. och sen kopplar upp mobilen så är det bara att spela..

 

Säkerhets strömbrytare

15 maj

Hade i tankarna att fixa en säkerhetsbrytare.. men en granne stannade till och han hade grejer hemma… så det fanns ingen ursäkt! Dels vill vi inte att nåt drar ut batteriet när den står och det visade sig senare vara bra att kunna bryta i panik…

Passade på att dra alla matningskabalar i skyddsrör med.. har i vinter bytt det mesta till ”rätt” färger rött för ström och svart för jord..

 

Bruksbilen!

07 maj

Såg när jag lade om till sommarhjul att det var dåligt med bromsar fram.. beställde på nätet och fick samma vecka.. gick så smidigt byta!

Nu är bilen besiktigad ett år med blankt papper! Kändes så bra!

 
 

Extra backspegel

05 maj

Som ny hade -58 inte backspegel på höger sida.. Vi kände att det var nog bra att ha en speciellt då vi backar in i garaget..

 

Bränslefilter…

28 apr

Kollade det gamla bränslefilter som satt på..


Ville hitta ett nytt med backventil.. men det fick bli ett klart så länge.. utan..
Hittade senare ett vitt med ventil men vill se om det är soppa fram..


 

Lysen!

03 apr

Fick en liten stund i garaget.. köpte hållare till lampor för parkeringsljus.. det sitter dubbla lampor men bara tvär är i funktion från fabrik.. gillade tanken på att alla lyser..

Borrade in hållaren men måste fundera på hur att göra med kablar.. Det var inte så bara att kapa original kablar o skarva.. de är som träpinnar..

Passade på beställa nya packningar till glasen..

Fick kopplat in dem enklare än jag trott 😉