uppstart!

Kopplade på det sista grejerna.. tog det lugnt och tänkte igenom allt en extra gång..

drog o kände på skruvar..

skippade vatten i och lossade kabeln till soppa pumpen.. samt kabeln till tändspolen.. ville dra runt lite så oljan kom runt..
vart osäker när jag kört runt om oljetrycksmätare o så funkar.. när jag trodde känna mig nöjd så lade jag på allt.. hade kameran riggad på taket av den röda..

satte mig o vrida om.. den tuggade en stund o jag misstänker att batteriet inte är friskt.. mitt är inte laddat just.. har det till stereon i garaget 😉
men då den kommer upp i varv börjar det sippra bensin över motorn.. får lätt panik o släpper allt och felet är rätt tydligt.. en slang som är en spricka i.. det blir mer bensin över motorn o jag lagar.. blåser rent o slår på en kanna kaffe så länge haha

efter det så drar den ju igång då.. men den går rätt hårt några sekunder innan oljan gått runt.. minns nu från TV hur dom brukar hälla nån liter på toppen innan… nåja den gick ju iaf!

stänger av och funderar över att fylla upp med kylarvätska.. nåt säger mig att bara börja med vatten.. vilket var bra!
det läker som fasen bakom motorn.. 🙁 Grrr

Vet inte vad som hänt om det var att jag inte band upp kopplingen när jag sänkte ner motorn.. då den kom i kläm mellan motor och motorfäste.. så klantigt!
men iaf så lossade jag.. innan dess hann jag även se att det läkte mitt på en slang.. samma jäkla slang som var kass på min sommaren 2009… den jag bytte med Albin i bilen inhyrd på OKQ8… den gången vart det tätt.. men slangen var sen i ett veck.. nu fick jag inte till den heller.. fick skurit av en annan slang med färdig böj på.. men misstänkter att jag får bort med hela paketet igen.. 🙁
hatar sånt.. kan nog laga med min nya packning på tub.. men man ser fan inget där bakom.. så elak var jag! tappade orken riktigt!

fick avbryta sen för annat.. men då den bara droppade lite det sista så kunde jag köra den lite varm iaf…
nu är det mest bara att fylla upp med växellåds olja o dra muttrarna på drivaxlarna.. och lägga på en huv då.. sen tuta o köra..

…lite försiktigt.. finns några timmar till på saker 😉

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *