motor o växellåda

En skum dag.. har nåt virus eller förkylning…
Funkar okej att skruva ändå.. lite svårt att tänka ibland.. men det mesta är går på rutin..

Hittade varför växellådan gick så trögt sen montering.. läste lite i manualen.. utgående axel är en hylsa utanpå.. (nedan) som är en oljestopp med.. denna är shimsad för axiellt spel.. man skall mäta detta för rätt tjocklek då och just båda shims jag hade var 1,4mm letade en stund men gav upp.. sen äta mat… fundera.. så testade jag att slipa ner ett av dem på smärgeln.. höll man på sidan fick man rätt stor yta plan.. och tillslut hade jag den att gå runt med handkraft.. var tvungen att klappa till axeln med hammaren en gång med 😉

 

SONY DSC

Nästa grej var att jag inte fick dit slutväxeln… fattade inte hur det inte kunde passa..  gick sen in o kollade på kort.. på ena växeln var det rosa text o andra grön.. jag hade förväxlat dessa o sen passade det!
tur man tar många kort 😉

Fick tvättat av mer och passat dit armen till kopplingen samt urtrampningslager.. så nu är det mest att dra fast alla skruvar runt och sen är den klar!

 

SONY DSC

Tvättade av lite mer slangar till motorn.. bytte röret till påfyllingen av olja.. dit med packning och dra fast insuget.. Sen även byta tändstift och dit med kablar..

 

SONY DSC

Med lite tur kan det snart bli dax att para ihop låda o motor.. känns lite epa att inte byta koppling samtidigt men har inte pengarna alls nu..
Är halvt besviken ibland på nivån just nu men får påminna mig om att detta drivpaket är mest för denna sommaren.. och då mer som en övning i att renovera..

Fick skruvat upp framvagn på test med.. skall prova fjäderben mm. nu så allt funkar o det inte är nån jättegrej…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *