Däcken!

Vi skulle ju då till Liseberg!

Kvällen innan bytte jag till vinterhjulen (odubbat) för framhjulen är istort sett blanka.. o ev skulle det bli regn..
Efteråt insåg jag att det var dumt tänkt men tog två lika då det är olika däck och rotationsriktning.. så Vänster fram som när vi hämtade bilen var tomt på luft.. lagades och då trodde jag det var okej..
Men redan efter nån mil på motorvägen kändes det obalans.. vilket jag haft på de flesta bilar de sista åren 😉

Tillslut mitt för avfarten till Kungsbacka så gick det givetvis punktering..! Hade på känns kvällen innan så för andra gången i mitt liv lade jag med ett extra hjul i bagaget och kollade även den lilla kompressorn..
Det jag inte kollade var att ha med passande nyckel till låsbulten.. 🙁

Backade 20m på motorvägen och rullade sakta in till Statoil som inte var långt borta.. De hade givetvis inte verktyg.. gick runt o frågade en 4-5 personer som tankande men ingen hade.. tillslut stannade en familj med Saab brevid.. frågade dem o han tittade faktiskt i reservhjulet och där fanns en nyckel som passade!!

Den lyckan!!!!

Barnen var oroliga att vi skulle missa Liseberg helt och Sonen har ju väntat o pratat om detta varje dag sen förra året!

Nästa grej blev då att trots 3 (!!!) domkrafter så gick den rakt upp genom tröskeln 🙁 testade lite olika saker emellan men tillslut funkade faktiskt snöskyfflen! fråga mig inte varför den är kvar haha men det är första gången den kom till nytta!

 

w_DSC_3083

 

Kändes väldigt skönt att rulla iväg sen!
Efter det kunde inte mycket värre hända så vi hade en fantastisk dag/kväll på Liseberg!

Varför jag inte bytt däck innan är för ekonomi.. måste även då byta inre styrled höger och göra en hjulinställning för att inte slita ut de nya på en gång…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *