RSS
 

Valet o kvalet..

15 feb

Det hade varit mycket lättare om en av bilarna hade varit jättedålig! I ”Svenssons” syn är båda skrot men jag lever inte i den världen..

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Den röda har el-fel, inte vitala som stör driften men som stör mig.. varvräknare, oljetryck fjärrlås mm. avgassystemet ramlar av igen när som helst.. dämparna är slut runtom.. golvet är rostigt och vissa balkar..

Den blå känner jag inte än men motorn är det nåt med om det bara är vattenpumpen eller även topplockspackningen.. sen låter växellådan mycket och kopplingen känns annorlunda.. har inte lyft den ännu så under vet jag inte hur avgas mm. ser ut..

Eftersom det är jobbigt med ett rullande renoveringsobjekt, det är ständig oro om/när nästa sak ramlar av.. och har man då jobb eller aktivitet är man helt beroende av bilen.. därför skulle det vara bra om man ställde av en och lagade den andra ”riktigt” under en längre tid och göra det så riktigt det går.. Den blå verkar ”friskare” men då är det just det där att det bara är 3 dörrar.. har jag barnen så får man trixa med stolarna hela tiden.. och det där med så lååånga dörrar..

I en roligare värld hade jag behållt båda.. I Svenssons värld är båda värda mindre än vad man annars betalar i försäkring för en nyare bil i månaden.. Så att laga upp den blå för att sälja bär sig nog inte ens.. Risken är ju nu att jag måste skaffa en reservdelsbil till.. men en riktigt kass..  bästa vore en krockad men vet inte hur man får tag i dem.. alla kör saker till skroten så fort idag..
Men nu är det som det är och jag har inte råd med att ”leka” och känner redan att jag är ute på is med projekten.. även om jag måste ha en bil som funkar för att kunna ta ett jobb..

Kommer troligen att vara sjukskriven ett tag igen så det föll bra in i tiden nu.. mår så bra av att meka och nu finns det lite att sätta händerna i och hitta kraft!

 

Leave a Reply